Artrita reumatoida

 

artritaArtrita reumatoida este o boala relativ frecventa ce afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile. In timp, consecutiv aceastei inflamatii se produce distrugerea articulatiei, producand disfunctie articulara. Boala afecteaza de obicei femeile cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani.

Artrita reumatoida poate afecta mainile, picioarele, gleznele, coloana vertebrala sau gatul. De obicei afecteaza simetric articulatiile corpului si mai mult de trei seturi de articulatii deodata.

Simptomatologia articulara din artrita reumatoida consta in:
- articulatii dureroase, umflate, sensibile, intepenite; se remarca o afectare simetrica a articulatiilor (adica ambele articulatii din partea dreapta si cea stanga a corpului), mai ales la nivelul mainilor, incheieturilor mainii, coatelor, a picioarelor (laba piciorului), genunchilor si a gatului
- redoare articulara matinala (nu poate misca articulatia); redoarea poate sa apara dupa perioade mai indelungate de somn sau imobilitate si dureaza cel putin 60 de minute, uneori chiar cateva ore
- noduli; pot sa fie de diferite dimensiuni, cat o boaba de mazare sau mai mari, uneori cat o minge de tenis; acesti noduli apar la aproape 1/3 din bolnavi; acesti noduli apar in regiunile periarticulare, supuse presiunii (ex: coate, genunchi, coloana vertebrala, picioare, etc.).

poliartrita

Este dificil de prevazut care va fi evolutia bolii la fiecare pacient in parte, deoarece ea poate progresa incet sau repede. In cazul in care boala progreseaza, se pierde mobilitatea articulara la miscari simple, precum capacitatea de prindere cu mainilor sau de a urca scarile, din acest motiv artrita reumatoida constituie o cauza importanta de handicap motor permanent. Tratamentul instituit precoce poate controla evolutia bolii.

Tratamentul simptomatic consta in administrarea antiinflamatoarelor ce diminueaza durerea si rigiditatea articulara, dar nu opresc evolutia bolii si deformarile ulterioare.

rheumatoid-arthritisIn cazurile severe, medicul poate recomanda medicamente antireumatice si chiar injectii cu corticosteroizi, care pot avea rezultate variate de la o simpla alinare a durerii pana la suprimarea simptomelor pe durate indelungate.

In asociere cu tratamentul medicamentos mai sunt recomandate:

- aplicatii de caldura;
- repaus;
- exercitii fizice;
- fizioterapie;
- ajutare pentru mers: bastoane si cadre speciale;
- ultrasunetele.

In cazurile in care leziunile articulare deterioreaza calitatea vietii, interventiile chirurgicale sunt ultima solutie:

- sinovectomia - consta in indepartarea chirurgicala a membranei sinoviale;
- inlocuirea articulatiei - cu o proteza din metal sau plastic.

Ca masuri generale de prevenire, evitarea excesului ponderal care agraveaza simptomele si aportul de antioxidanti din fructe si legume, cat si o dieta saraca in grasimi si proteine, ajuta la diminuarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii.

Pentru tratamentul artritei reumatoide putem sa va recomandam din gama Hri tableta HRI Haridra, care spre deosebire cu medicamentele, nu are efecte secundare.

arthritis rheumatoid

Tabletele de curcumă HRI Haridra reprezintă o soluție excelentă pentru această problema, deoarece se pot folosii pentru tratamentul și vindecarea osteoartritei și a artritei reumatoide. Reprezintă o modalitate eficientă pentru tratarea articulațiilor picioarelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, taliei, spatelui, coatelor și a umerilor. Este un analgezic excelent. Administrarea regulată se recomandă prentru tratarea, respectiv prevenirea problemelor reumatice, bolilor inflamatorii, problemelor ficatului și a vezicii biliare.

Produsul HRI Haridra puteti comanda aici:


HRI Haridra