Anemia

 

Organismul uman are nevoie de vitamine si substante nutritive pentru a functiona normal, substante care se regasesc de obicei in alimentele pe care le consumam zilnic. Alimentatia sanatoasa este un element cheie in mentinerea sanatatii organismului si, printre altele, stimuleaza productia de celule rosii. Atunci cand organismul nu primeste cantitatea necesara de vitamine se instaleaza anemia prin deficienta vitaminica.

anemie

Anemia defapt reprezinta o scadere a numarului de celule rosii sau o cantitate redusa de hemoglobina in sange. Celulele rosii au rolul de a transporta oxigenul din plamani catre celelalte organe, iar anemia poate avea ca rezultat hipoxia - scaderea concentratiei de oxigen din sange. Supravietuirea celulelor umane depinde de oxigen, de aceea anemia poate avea o gama larga de consecinte clinice. Globulele rosii traiesc aproximativ 100 zile, iar organismul incearca in permanenta sa le inlocuiasca. La adulti, globulele rosii sunt produse in maduva osoasa.

Semne si simptome

Intrucat scaderea numarului de globule rosii duce la diminuarea oxigenarii tesuturilor, anemia este raspunzatoare pentru numeroase semne si simptome.

Semnele anemiei sunt:
» scaune negre, cu aspect de pacura
» scaune sanguinolente
» frecventa cardiaca accelerata
» respiratie accelerata
» paloarea pielii si a mucoaselor
» icter – ingalbenirea pielii
» hipotensiune arteriala
» murmur cardiac
» cresterea volumului splinei

Simptomele anemiei sunt:
» oboseala
» dificultati respiratorii
» dureri toracice
» dureri abdominale
» pierdere in greutate
» stare de slabiciune
» lipotimie (lesin) in special in ortostatism (pozitia in picioare)

Femeile sunt de doua ori mai expuse la riscul aparitiei anemiei decat barbatii. Anemia survine atat la pacientii tineri cat si la varstnici, dar la acestia din urma exista riscul unor alte afectiuni asociate. De asemenea, pacientii cu boli cronice prezinta un risc crescut de aparitie a anemiei.
Tratamentul consta in administrarea de suplimente nutritive sau in unele proceduri medicale. Unele tipuri de anemie pot fi prevenite printr-o alimentatia variata si sanatoasa.

HRI Red Beet

Pentru tratamenul anemiei va recomandam HRI Red Beet - tableta din sfecla rosie, un produs natural pentru stimularea hematopoiezei.
Substanţe active:
Vitamine: A, B1, B2, B6, C, beta-caroten, acid folic
Substanţe minerale: fier, siliciu, cupru, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, iod, bor, cobalt, litiu, stronţiu, rubidiu, cesiu
Culoarea roşiei a sfeclei provine de la colorantul denumit betanină, care este antioxidant, şi ajută la prevenirea bolilor tumorale şi a celor cardio-vasculare, dar poate colora urina sau scaunul în roşu!

Tableta HRI Red Beet puteti comanda aici:HRI Red Beet